Home » Blog » Depressie/fibromyalgie etc » Massage helpt het herstellen van fysieke klachten en helpt depressie te verbeteren.

Massage helpt het herstellen van fysieke klachten en helpt depressie te verbeteren.

door | 9 feb, 2021 | Depressie/fibromyalgie etc, Massage

Massage heeft ook effect op de fysieke gevolgen van angst, stress en depressie.

Het lichaam bouwt vaak spanning op. Massage kan de spieren helpen te ontspannen, helpt de ademhaling dieper te maken, waardoor meer afvalstoffen uit het lichaam verwijderd kunnen worden en de aanvoer van voedingsstoffen wordt verhoogd. Massage verbetert bovendien de bloedsomloop, waardoor de celstofwisseling verbetert.

Zo zorgt massage niet alleen voor meer rust en een geluksgevoel, maar kan het ook daadwerkelijk de lichamelijke gesteldheid van een patiënt met depressie verbeteren. Het lost het probleem misschien niet direct helemaal op, maar door een massage kan een klant zich tijdelijk beter voelen, waardoor die meer energie heeft om aan zichzelf te werken en de problemen onder ogen te zien.

 

Lees ook het artikel van massage en hormoonbalans!

Over mij

Als docent is het heel belangrijk dat ik zoveel mogelijk over massage weet. Elk jaar 3 cursussen bijleren voor mij een absoluut minimum. Door zelf les te geven leer je jezef om dieper na te denken over je massage, waarom alles precies op die manier zich ontvouwt.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin