Home » Blog » Depressie/fibromyalgie etc » Waarom zwijgen beter is dan praten (tijdens de massage).

Waarom zwijgen beter is dan praten (tijdens de massage).

door | 9 feb, 2021 | Depressie/fibromyalgie etc, Massage

In een onderzoek naar het effect van massage op depressie, verdeelden deze onderzoekers dertig proefpersonen over twee groepen. Alle deelnemers kregen gedurende een periode van vijf weken wekelijks een massage van een uur bij dezelfde therapeut. Bij de ene groep praatte de massagetherapeut met de cliënt, bij de andere groep hield de massagetherapeut zich zoveel mogelijk stil. De psychologische klachten werden van te voren, direct na de behandeling en in de maand daarna gemeten met behulp van standaardvragenlijsten.

Uit het onderzoek bleek dat een massage zonder spreken, waarbij er wel een goede therapeut-patiënt relatie is, een sterke en relatief duurzame afname van angst en depressie veroorzaakt. Die goede relatie tussen therapeut en patiënt is ook bij psychotherapeutische gesprekken belangrijk. Bijzonder is dat bij de massage een gesprek het effect juist kan verminderen.

Dit staat geheel los van het intake gesprek, deze dient net om alles te kunnen meegeven zodat u tijdens de massage kan rusten. Ben je toch iemand die liever praat? Geen probleem dan passen we ons graag aan.

Begint één van onze therapeuten toch te praten terwijl jij dit liever niet wenst? Tijdens een deep-tissue kan het geen kwaad van te praten. Hier gaan we niet op dezelfde manier aan de slag als bij een massage. De deep-tissue gaat vaak te diep om jezelf te kunnen ontspannen en hier komt het effect vooral naar boven NA de massage.

Maar moest een van onze collega’s toch beginnen te praten, geef het dan vooral aan, want spreken is zilver en zwijgen is goud!

Over mij

Als docent is het heel belangrijk dat ik zoveel mogelijk over massage weet. Elk jaar 3 cursussen bijleren voor mij een absoluut minimum. Door zelf les te geven leer je jezef om dieper na te denken over je massage, waarom alles precies op die manier zich ontvouwt.

Gerelateerde artikelen

Massage en Hormoon balans

Massage en Hormoon balans

Hormonen hebben een veel belangrijkere invloed op onze gemoedstoestand dan dat we weten. Balanceer je hormonen om jezelf gelukkig te voelen. Het werkt echt!
Dit artikel gaat over welke hormonen actief worden tijdens massage.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin