Home » Blog » Massage » Liefde in een massage, heel normaal en toch geen erotiek.

Liefde in een massage, heel normaal en toch geen erotiek.

door | 11 feb, 2021 | Depressie/fibromyalgie etc, Gezondere tips, Massage, Powervrouw

Als je massage gaat bekijken zal je merken dat 10% van de behandeling uit de techniek bestaat en 90% bestaat uit de liefdevolle aanraking van de Massage Therapeut.

Aanraking is een vergeten taal aan het worden. Helaas verdwijnt deze aanraking steeds meer uit de wereld. We zijn vaak vergeten dat een aanraking juist zacht en liefdevol moet zijn. . We zijn bijna onhandig in onze aanrakingen, omdat het woord aanraking beschadigd is, het heeft een andere kleur gekregen.

Door de juiste aanraking ontspant het lichaam. Door de ontspanning van het lichaam is het mogelijk om (oude) kwalen te behandelen en het lichaam in de juiste richting te leiden waardoor je cliënt weer in staat is het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren. (lees ook hormonenbalans in massage)

Als de massagetherapeut liefde en mededogen voelt voor de ander, geen waardeoordeel heeft, als ze haar cliënt niet behandeld als alleen een lichaam om te behandelen maar als een compleet mens, pas dan kan ze als massage therapeut de helpende hand kunnen bieden in de “genezing” van lichaam en geest.

Massage is nodig in onze wereld, aanraking is een van de eerste levensbehoeften, zoals een moeder haar kind liefdevol verzorgt, aanraakt en masseert. Zo zullen de massagetherapeuten hun cliënten dienen te behandelen, met de juiste zorg en aandacht

Tijdens het masseren denk je niet aan andere zaken, want dat zijn afleidingen. Je hele ziel is aanwezig in het NU. De aanraking komt vanuit je ziel en ontspant  tot in de diepste lagen van het lichaam.

HARIKURA

Een massage met heel het hart,

Over mij

Als docent is het heel belangrijk dat ik zoveel mogelijk over massage weet. Elk jaar 3 cursussen bijleren voor mij een absoluut minimum. Door zelf les te geven leer je jezef om dieper na te denken over je massage, waarom alles precies op die manier zich ontvouwt.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin