Home » Blog » Massage » Van koteletjes tot een sappige steak. De resultaten van een deep-tissue massage.

Van koteletjes tot een sappige steak. De resultaten van een deep-tissue massage.

door | 9 feb, 2021 | Massage

Na een lange periode weer eindelijk kunnen ontspannen!

Het voordeel is dat u zichzelf na een deep-tissue massage soepel voelt, opgelucht van een goede doorstroming en een gezonde, vlezige spier heeft, een lekkere ‘filet pure’ dus.

Met een deep-tissue massage gaan we uw spieren manipuleren op een technisch onderbouwde manier in de diepere weefsellagen. Dit doen we door gebruik te maken van petrissages (kneedbewegingen), fricties (diepere rotaties) en pressuur (met duimen en ellenbogen).  Omdat we zo diep mogelijk in de spieren gaan werken om uw vastzittende knopen los te maken kan het zijn dat uw lichaam zich gaat verdedigen door te bolsteren. Hierdoor is het belangrijk dat u NA de massage u uw lichaam rust geeft, drink alvast veel water zodat de losgekomen afvalstoffen uit het lichaam kunnen verwijdert worden.

Het is voor ons enorm belangrijk dat we de aanleiding ontdekken van je vastzittende spieren. Heb je er vaker last van, is het iets recent of loop je er al langer mee? Hoe lang is het effect van de massage? Doe je er rondom nog iets om je pijn te verlichten, etc.  Denk hierover alvast eens na voordat je naar de massage komt.

Heeft u al langer pijn? Dan is het onmogelijk dat wij het probleem in één keer kunnen oplossen. Daardoor is een deep-tissue massage dus niet een éénmalige massage maar een traject. Net zoals u een kiné de kans geeft om u meermaals te behandelen, begrijpt u dat ook wij tijd nodig hebben om u te helpen herstellen van langdurige problemen.

Het is zoals altijd ons doel om mee op pad te gaan naar een oplossing . Meestal is er een reden achter de pijn en éénmaal die aangepakt geeft u uw lichaam de kans om te herstellen. In  sommige gevallen is de oorzaak medisch, waardoor uw pijn  enkel te verlichten valt i.p.v. te verlossen.  Ook dan zullen we er alles aan doen om u de nodige info te geven om verdere hulp te vinden.

 

Veel succes!

Team Kleine Reis

Over mij

Als docent is het heel belangrijk dat ik zoveel mogelijk over massage weet. Elk jaar 3 cursussen bijleren voor mij een absoluut minimum. Door zelf les te geven leer je jezef om dieper na te denken over je massage, waarom alles precies op die manier zich ontvouwt.

Gerelateerde artikelen

Massage en Hormoon balans

Massage en Hormoon balans

Hormonen hebben een veel belangrijkere invloed op onze gemoedstoestand dan dat we weten. Balanceer je hormonen om jezelf gelukkig te voelen. Het werkt echt!
Dit artikel gaat over welke hormonen actief worden tijdens massage.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin