Home » Blog » Massage » Voor welke masseur kiezen?

Voor welke masseur kiezen?

door | 9 feb, 2021 | Massage

Jezelf begeven op een website geeft je weinig duidelijkheid over het feit dat het gaat klikken tussen jou en de massagetherapeut of niet.

Toch is het type masseur onder te verdelen in 3 soorten. Afhankelijk van het type kan je gemakkelijk inschatten waar jij je het meest thuis in voelt.

1. De schoonheidsspecialiste: Een schoonheidsspecialiste kreeg de cursus massage bij in haar opleiding. Ze beperkt zich vaak tot het technische gedeelte van een massage, betrekt soms ook lichaamsverzorging. Het lichaam is voor haar meestal in gebieden onder te verdelen, nl: rug, benen, armen, voeten, handen en het gezicht. De buik, borsten en billen worden gauw als te intiem gezien.

2. De massagetherapeute: deze zijn gauw herkenbaar aan het feit dat zij meerdere soorten massage aanbieden. Vaak masseren zij al intuïtiever maar hebben net veel technische kennis waardoor de massage zeer professioneel blijft. Het lichaam wordt vaak aanzien als een geheel. D.w.z. dat zij billen en buik (eventueel ook borsten) zullen mee masseren. Dit met de nodige bescheidenheid, u zult altijd goed toegedekt worden met handdoeken. Een massagetherapeute gaat meestal vr de massage een gesprek met u aan. Hier kan u uw eigen grenzen aangeven en zal zij masseren op wens van de klant.

3. De intuïtieve/holistische masseur: Deze masseurs gaan dikwijls af op hun intuïtie die zij op dat moment ontvangen. Sommigen van deze masseurs hebben een cursus genomen en anderen niet. Hun talent richt zich op het ontvangen van wat ze binnenkrijgen en focussen op wat ze zouden moeten doorgeven vanuit de aura, (het energetisch veld van het lichaam). Elke massage gaat telkens opnieuw anders aanvoelen. De holistische masseur ziet het lichaam als 1 geheel en dikwijls wordt de massage intiemer (niet erotisch! Maar je ontvangt wel heel veel liefde/emoties). Voor sommigen is dit een grens te ver.

Over mij

Als docent is het heel belangrijk dat ik zoveel mogelijk over massage weet. Elk jaar 3 cursussen bijleren voor mij een absoluut minimum. Door zelf les te geven leer je jezef om dieper na te denken over je massage, waarom alles precies op die manier zich ontvouwt.

Gerelateerde artikelen

Massage en Hormoon balans

Massage en Hormoon balans

Hormonen hebben een veel belangrijkere invloed op onze gemoedstoestand dan dat we weten. Balanceer je hormonen om jezelf gelukkig te voelen. Het werkt echt!
Dit artikel gaat over welke hormonen actief worden tijdens massage.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin